Vad är flygfesten

Flygfesten 2012

En helg - 50 000 besökare

Flygfesten är ett ideellt evenemang som arrangeras av Västerdalarnas Flygklubb som håller till i Dala-Järna - en ort i Vansbro kommun med knappt 7 000 invånare.

Flygfesten har sedan nystarten 1986 arrangerats vart tredje till vart fjärde år - sedan millennieskiftet vart tredje år. Med ett besökarantal på mellan 35 000 och 40 000 åskådare tidigare år och en flygshow i hög internationell klass brukar vår flyguppvisning räknas som en av de största civila flygshowerna i norra Europa.

Även om flyguppvisningen är vårt stora fokusområde, så är vår målsättning att Flygfesten ska vara mer än bara flyguppvisningen. Vi vill bjuda in till en fullspäckad helg i festens tecken. Lördagens och söndagens flyguppvisning varvas med kvällsunderhållning under fredag och lördag kväll i form av dans, rockmusik och disco. Alltsammans inramat av en trevlig atmosfär. Nytt för 2018 är att vi på fredag kväll bjuder in till en unik kvällsshow. 

Vår ambition med Flygfesten är att öka intresset för flyg i största allmänhet. Vi erbjuder ett bra forum för flygintresserade att träff a andra likasinnade, samtidigt som det är ett fint tillfälle för oss att värva nya klubbmedlemmar.

Vi hoppas att ett besök på Flygfesten ska inspirera dig som flygintresserad. Om du inte redan är det, så blir du kanske sugen på att börja flyga! På vårt utställningsområde hittar du representanter från vår klubb som svarar på frågor om klubben och den flygutbildning vi har att erbjuda. Vi välkomnar alltid nya medlemmar till vår klubb!

#flygfesten
Copyright © 2021 Västerdalarnas Flygklubb