Flygande gäster

Gästande flygare under Flygfesten 2025

Vi kommer att kunna ta emot 40 flygplan ( i storleksklass typ Cessna 172 eller Piper 28) per dag. Ankomst mellan 08:30 och 10:30. Start från Dala-Järna får ske tidigast 1 timme efter avslutad flygshow, cirka 17:30. Landningstid bokas via Tickster och det är de tider som finns där som gäller och är lediga.  
Vi har också möjlighet att ta emot några flygplan redan fredag eller tidigare för er som vill parkera och besöka Flygfesten hela helgen. På fredag går det att landa fram till 12:00. För de som kommer fredag eller tidigare kommer flygplanen vara parkerat och inte möjligt att flytta på under helgen. Dessa platser bokas också via Tickster. 

Viktigt att veta för gästande flygplan: 

Räkna med att operera flygplanet från gräs, även om vi har asfalt är det inte säkert att vi kommer kunna nyttja den.  Parkering och taxning kommer enbart ske på gräsytor.  

Ingen övernattning vid flygplanen är tillåten, vi hänvisar till andra boenden.  

Det finns ingen möjlighet att tanka under lördag och söndag  

Bokning av landningstid inkluderar entré för pilot, övriga passagerare köper entré på förköp. Ingen möjlighet till återbetalning. 

Efter genomfört köp av landningstid: 

Maila följande information till ppr@flygfesten.com 
- Vilken landningstid man bokat   
- Typ av luftfartyg 
- Registrering 
- Personer ombord 
- Telefonnummer till befälhavare 
- E-post till befälhavare 

Vi tar inget ansvar för era flygplan utan alt sker på egen risk under hela helgen, genom att köpa landningstillstånd accepterar ni detta. 

Alla tider är lokala.  


#flygfesten
Copyright © 2024 Västerdalarnas Flygklubb