Lördag/söndag flyguppvisning

Spänn fast säkerhetsbältena och njut av en fartfylld flygshow med piloter och flygplan av absolut högsta världsklass! Allt från första världskrigets- pionjärer till toppmodern ingenjörskonst, det finns något för alla! 

Listan nedan uppdateras allteftersom vi får bekräftade bokningar. Håll till godo! 


YAK-3U

YAK 3 ansågs som en av de vassaste flygplanen under andra världskriget och hade prestanda i klass med Spitfire och Mustang. Eftersom den i storlek gjordes något mindre än sina konkurrenter blev den smidigare och kraftfull trots att motorn inte var den bästa. Yak-3U, som vi får se under Flygfesten, är en prototyp med stjärnmotor där prestandan ökades ytterligare eftersom man undvek överhettningsproblemen som fanns på de tidigare modellerna. Prototypen kom dock aldrig i produktion eftersom den var färdig först efter andra världskrigets slut. På Flygfesten kommer Rick van der Graaf med sin Yak 3U från Holland! 


Flying Bulls Aerobatic Team

Maximal disciplin, fokus, självförtroende och lagarbete är avgörande faktorer för framgången med Flying Bulls Aerobatics Team, som av många ses som Europas vassaste uppvisningsgrupp! Med ett av världens främsta konstflygplan bjuder dom på en oförglömlig flyguppvisning!


JAS 39 Gripen

Spänn fast säkerhetsbältena! Svenska Flygvapnet kommer till Flygfesten och gör en fartfylld flyguppvisning med JAS 39 Gripen. 


Team 50

TEAM 50 är en svensk civil flyguppvisningsgrupp som grundades 2012 och består av uppvisningspiloterna Niklas Eriksson, Tord Grönvik, Curt Cronerud, Alf Ingesson-Thoor och Tommy Hansson. Gruppen flyger uppvisning med SAAB Safir, både enskilt och i förband som rote, 3-grupp eller 4-grupp. Flygplanet SAAB Safir användes av det Svenska Flygvapnet som skol-, tränings-, transport- och spaningsflygplan mellan 1946 - 1993. Under kalla kriget växte det Svenska Flygvapnet en hel del och behovet av fler piloter ställde helt nya krav på ett nytt skolflygplan. 1952 ersattes Bücker Bü 181 Bestmann med SAAB Safir som skolflygplan och fick den militära beteckningen SK 50.  Flygplanen är historiskt målade och märkta som de en gång såg ut när de användes inom det Svenska Flygvapnet. Namnet ”TEAM 50” är en kombination av den militära beteckning SK 50 och "team" - “TEAM 50”.
På Flygfesten flyger dom både fredagens kvällsshow och lördagens och söndagens flygshow!


Fieseler Fi 156 Storch

Från Norge kommer denna Fieseler Fi 156 Storch! I folkmun kallad Storch. Ett orginalexemplar från andra världskriget renoverat i flygbart skick, mest känd för sina långsamma flygegenskaper som användes för spaning vid fronten och transport av personer. Denna Fieseler Fi 156 Storch är autentiskt målad.


RVators

Från Danmark, RVators formationsteam! Med en grupp på 6 RV-flygplan kommer de att göra en fin formationsflygning med rök på både fredagskvällen och lördagens och söndagens airshow.


Marek Choim Extra 330sc

Marek Choim är en van uppvisningspilot i hemlandet Polen men han gör debut i Sverige när han kommer till Flygfesten med sin Extra 330SC, ett av världens vassaste konstflygplan. Marek kommer att flyga både på fredagens kvällsshow; med pyroteknik och på lördagens och söndagens flygshow med rök i vingspetsarna. 


Flying Dragons Team

Flying Dragons Team från Polen; med 6 paramotors kommer dom bjuda på en unik flyguppvisning både på fredagens kvällsshow med pyroteknik och belysning och på lördagens och söndagens flygshow med rök och olika koreografiska manövrar. 


#flygfesten
Copyright © 2017 Västerdalarnas Flygklubb