Senaste nytt

2018-08-09

Eldningsförbud

Det råder eldningsförbud i Vansbro kommun från 25 juli 2018, och varar tills vidare. Eldningsförbudet är totalt och omfattar all eldning med öppen låga, gasolgrillar och särskilt iordningställda grillplatser. Det är därför förbjudet att grilla på campingen under Flygfesten. Vi vill istället tipsa om våra fantastiska matställen, butiker och caféer i Dala-Järna som har extraöppet under Flygfesthelgen. 
Hemköp Dala-Järna
Dala-Järna Hotell
Kanjanas Thaimat
La Cholita Foodtruck
Café I Fårhus
Ryggåsstugan
Gärna café & Precent

Det kan verka kontroversiellt när vi själva ska anordnar Flyguppvisningar och skjuter fyrverkerier på fredag kväll, men vi har alltså dispens och extrainsatta resurser från räddningstjänsten och det råder gedigna förberedelser. 
Vi får hjälpas åt att påminna varandra om eldningsförbudet och vi ser framemot en spektakulär flyguppvisning! 


2018-08-09

Blackwing

Blackwing är dagens mest avancerade Ultralätta flygplan konstruerad och tillverkad i Sverige! Next Gen-flygplanet kombinerar bekvämt sida vid sida konfiguration med avancerad tandemprestanda, med en cruisehastighet på 150 knop! Det blir första gången sedan Saab senast byggde civilflygplan på 1990-talet som Sverige har en serieproducerande tillverkare i landet och på Flygfesten får vi se en demonstration av det här vackra flygplanet!


2018-08-05

Fallskärmshoppning

Fallskärmsuppvisningar är ett uppskattat inslag vid Flygfesten! Ca 20 fallskärmshoppare från Fallskärmsklubben Dala från Borlänge hoppar från en DC3 med rök och flaggor.
Ni har väl inte missat att ni själva kan boka ett tandemhopp med en erfaren pilot veckan inför Flygfesten.. 

På grund av tekniska problem kan vi tyvärr inte erbjuda tandemhoppning som tidigare utnämnt. 


2018-08-03

Zlin-526

Zlin-526 var ursprungligen designad 1959 och mer än 1400st Z-526-tal tillverkades, många för militära och privata flygskolor. Z 526s layout var utformad med piloten bakom och studenten framför. På Flygfesten flyger Mats Olsson sin originella Zlin. 


2018-08-01

Tregrupp Tiger Moth

de Havilland Tiger Moth är en tvåsitsig engelsk dubbeldäckare som konstruerades på 1930-talet för att användas som skolflygplan. Flygplanet tjänstgjorde i många länders flygvapen ända fram till 1950-talet och än idag flyger många exemplar privat. På Flygfesten får vi se en tregrupp Tiger Moth! Både fredagkvällens flyguppvisning och lördagen och söndagens flygshow.


2018-07-31

Johan Gustafsson Airshows - Piper Cub

Johan Gustafsson airshows visar upp sig Piper Cub på Flygfesten. Den här individen byggdes 1942 för U.S. Airforce och tjänstgjorde i andra världskriget för den brittiska armen, den användes då främst som spaningsplan. Det är Sveriges äldsta Piper Cub och Johan flyger en elegant uppvisning med rök i vingspetsarna. 


Visa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 

Flygfesten Presenterar

Lördagen och söndagens Flyguppvisningsprogram

Fredagkvällens flyguppvisningsprogramProgramtider


Priser


Områdeskarta


Artiklar om Flygfesten

#flygfesten
Copyright © 2021 Västerdalarnas Flygklubb