Fredag kväll

Det är Sverigepremiär för den här typen av flyguppvisning när Flygfesten bjuder in till en unik kvällsshow. Ett fartfyllt flyguppvisningsprogram med fyrverkerier, tillsammans med ett dansgolv, öltält och liveuppträdande blir det här en oförglömlig kväll!

Öppettider    
Grindarna öppnar     
Flygshow    
Underhållning    
     
Priser (SEK)  Vid förköp   Vid köp på plats
Flygshow, barn Fri entré  Fri entré
Flygshow, 12-17 år    
Flygshow, vuxen*    
Underhållning, efter 22:00   Ej förköp  
Helgbiljett, 12-17 år    
Helgbiljett, vuxen    

Helgbiljetten gäller för alla entréer under hela helgen 

*Entré för fredagen gäller fram till 01:00


Blackwing

Blackwing är dagens mest avancerade Ultralätta flygplan konstruerad och tillverkad i Sverige! Next Gen-flygplanet kombinerar bekvämt sida vid sida konfiguration med avancerad tandemprestanda, med en cruisehastighet på 150 knop! Det blir första gången sedan Saab senast byggde civilflygplan på 1990-talet som Sverige har en serieproducerande tillverkare i landet och på Flygfesten får vi se en demonstration av det här vackra flygplanet!


Zlin-526 

Zlin-526 var ursprungligen designad 1959 och mer än 1400st Z-526-tal tillverkades, många för militära och privata flygskolor. Z 526s layout var utformad med piloten bakom och studenten framför. På Flygfesten flyger Mats Olsson sin originella Zlin. 


Tiger Moth

de Havilland Tiger Moth är en tvåsitsig engelsk dubbeldäckare som konstruerades på 1930-talet för att användas som skolflygplan. Flygplanet tjänstgjorde i många länders flygvapen ända fram till 1950-talet och än idag flyger många exemplar privat. På Flygfesten får vi se en tregrupp Tiger Moth! Både fredagkvällens flyguppvisning och lördagen och söndagens flygshow.


Scandinavian Airshows - Rote

Scandinavian Airshows och två av sina flygplan Thor och Pitts S2 flyger en avancerad aerobatic display med röksystem i sitt naturliga element, konstflyg. Flygfestpubliken får se på en 3D-gyroskopisk aerobatic show med mycket rök och manövrar i roteformation. Dom Flyger både på fredagkvällens flyguppvisningsprogram och lördagen och söndagens flygshow. 


Scandinavian Airshows -L.L.P.

Scandinavian Airshows presenterar sin världsunika, hisnande och exklusiva L.L.P. (led-laser-pyro) flyguppvisning. Flygdisplayen, Light & Pyro är synkroniserad med musik, maffiga fyrverkerier och en spektakulär lasershow. Vi lovar att det blir en kväll att minnas!


Johan Gustafsson Airshows - Thorp T18

Johan Gustafsson Airshows senaste tillskott inför Flyguppvisningssäsongen 2018 är Thorp T18, som numer är speciellt utformad för kvällsuppvisningar med LED-belysning, och självklart visar han upp sin Thorp T18 på Flygfesten. Johan är flerfaldig världsmästare i konstflyg med segelflygplan, men nu får han visa vad han går för med sitt nya motorflygplan!


JAS 39 Gripen 

Ni har väl inte missat att JAS 39 från Svenska Flygvapnet kommer till Flygfesten och gör en fartfylld flyguppvisning med JAS 39 Gripen?! Förutom lördagens och söndagens flyguppvinsing flyger Gripen dessutom på Fredagkvällens flyguppvisningsprogram. Missa inte chansen att se Gripen tända EBK i skymningen, en spektakulär effekt! 


Modellflyg

Daniel Casselby är flerfaldig Nordiskmästare i modellflyg. På Flygfesten flyger han sin Pitts Challenger II i en halvskala. Det är en träbyggsatts från Tyskland. Med en Motor på 20 hästkrafter och 14 olika servon och en flygvikt på 25 kg styr han sitt modellflygplan från backen i olika akrobatiska manövrar. 


Scandinavian Airshows - Thor

Scandinavian Airshows och Jacob Holländer kommer till Flygfesten med en av världens bästa dubbeldäckade flygplan för konstflyg– THOR. Jacob Holländer visar upp flygplanet i sitt naturliga element, konstflyg. Ni kommer att få se en komplett flyguppvisningen med mycket rök och gyroskopiska manövrar som spinn, loopingar och rollar för att bara nämna något. 


Speakers

Håkan och Jasmine, speakerparet hela dagen! Dom gudiar oss genom hela Flygfesthelgen och med deras 86 års sammanlagda flygerfarenhet med både militär och civil bakgrund är det lätt att hänga med i svängarna! 


TP84 Hercules

Svenska Flygvapnet kommer och visar upp TP84 Hercules! När man pratar om militärt transportflyg brukar de flesta svenskar instinktivt tänka på Hercules, den fyrmotoriga arbetshästen med lastramp längst bak på flygkroppen. Och faktum är att Lockheed Martin C-130, som flygplanstypen officiellt heter, har en speciell relation till Försvarsmakten. Sverige har flugit Hercules ända sedan 1965 – längre än något annat europeiskt land. Flygvapnet leasade först en Lockheed Martin C-130E Hercules, i början av mars 1965 och fick då den svenska militära beteckningen TP 84 Hercules.
Hercules flyger bara på Fredag under Flygfesten 2018


Johan Gustafsson - SZD-59 ACRO

Missa inte fredagens flygshow! 
Förutom lördagens och söndagens flyguppvisning flyger Johan Gustafsson dessutom på fredagkvällens flygshow med sin SZD-59 ACRO. Johan har blivit känd runt om i världen för sina häpnadsväckande shower med segelflygplan. Ni kommer få se en fantastisk kvällsshow av Johan som har Dala-Järna som sin hemmabas. Johan är tvåfaldig världsmästare i konstflyg med segelflygplan. 


CCriders

Efter Fredagkvällens spektakulära flyguppvisningsprogram tar CCriders vid och bjuder på en fartfylld kväll med varierad repertoar med allt av det bästa från 60- och 70-talet till till betydligt modernare tongångar. 


Twister Aerobatic Team

Twister Aerobatic Team bildades 2010 och har deltagit vid evenemang över hela Europa och Mellanöstern med sina Silence Twister-flygplan. Teamet är väldigt mångsidigt med dagliga flyguppvisningar och unika, gnistande kvällsdisplayer med specialutvecklade pyrotekniska effekter som strömmar från flygplanets vinge. På Flygfesten flyger Twister Team både på fredagens kvällsshow och lördag och söndagens flygshow.


Team 50

TEAM 50 är en svensk civil flyguppvisningsgrupp som grundades 2012 och består av uppvisningspiloterna Niklas Eriksson, Tord Grönvik, Curt Cronerud, Alf Ingesson-Thoor och Tommy Hansson. Gruppen flyger uppvisning med SAAB Safir, både enskilt och i förband som rote, 3-grupp eller 4-grupp. Flygplanet SAAB Safir användes av det Svenska Flygvapnet som skol-, tränings-, transport- och spaningsflygplan mellan 1946 - 1993. Under kalla kriget växte det Svenska Flygvapnet en hel del och behovet av fler piloter ställde helt nya krav på ett nytt skolflygplan. 1952 ersattes Bücker Bü 181 Bestmann med SAAB Safir som skolflygplan och fick den militära beteckningen SK 50.  Flygplanen är historiskt målade och märkta som de en gång såg ut när de användes inom det Svenska Flygvapnet. Namnet ”TEAM 50” är en kombination av den militära beteckning SK 50 och "team" - “TEAM 50”.
På Flygfesten flyger dom både fredagens kvällsshow och lördagens och söndagens flygshow!


RVators

Från Danmark, RVators formationsteam! Med en grupp på 6 RV-flygplan kommer de att göra en fin formationsflygning med rök på både fredagskvällen och lördagens och söndagens airshow.


Marek Choim Extra 330sc

Marek Choim är en van uppvisningspilot i hemlandet Polen men han gör debut i Sverige när han kommer till Flygfesten med sin Extra 330SC, ett av världens vassaste konstflygplan. Marek kommer bland annat att flyga på fredagens kvällsshow med pyroteknik och på lördagens och söndagens flygshow med rök i vingspetsarna. 


Flying Dragons Team

Flying Dragons Team från Polen; med 6 paramotors kommer dom bjuda på en unik flyguppvisning både på fredagens kvällsshow med pyroteknik och belysning och på lördagens och söndagens flygshow med rök och olika koreografiska manövrar. 


#flygfesten
Copyright © 2021 Västerdalarnas Flygklubb